In Memoriam

Gerben Bijker

17 april 1943 - 26 juni 2019

in memoriam Gerben Bijker 


Ruim 15 jaar geleden werd Gerben lid van het Shantykoor de KrommeKnilles Sjongers uit Akkrum. Hij voelde zich direct thuis bij ons, gezellig zingen en lekker ouwehoeren. Zoals menigeen denkt te kunnen zingen was dat bij Gerben ook het geval. Hoewel de bas groep best wel een moeilijke toonhoogte is, sloeg Gerben zich er prima doorheen. Met wat extra zanglessen van Wietske Beek werd Gerben een volwaardig koorlid. Zijn aanwezigheid was altijd duidelijk merkbaar. Meedoen en meedenken stond bij Gerben vooraan.

Tijdens ons 20 jarig jubileum heeft Gerben als feestcommissielid een prachtig uitje verzorgd naar het buitenmuseum in Enkhuizen. Ook in de wervingcommissie heeft Gerben zijn steentjes bijgedragen.

Twee jaar geleden werd Gerben onze voorzitter, nou dat hebben wij gemerkt. Vooruitstrevende zaken bracht hij naar voren. Zo zag hij ons koor al optreden in Portugal. De tickets lagen zogenaamd al klaar, echter voor veel koorleden nog een brug te ver. Maandelijks een shanty avond in het shantycafe de Kromme Knilles in Akkrum. Het oprichten van een jongeren shanty koor, club van 100. Gerben had grootse plannen.

Echter zijn ziekte stak weer de kop op. Het ging op en af. Hoopgevend waren een paar laatste mailtjes van Gerben, dat hij er weer bij zou zijn in het nieuwe seizoen. Het heeft niet meer zo mogen zijn, dat vinden wij heel jammer. Gerben is na een lang ziekbed overleden op 26 juni 2019.

Gerben, het hele koor heeft genoten van je aanwezigheid, kameraadschap, betrokkenheid en gedrevenheid. Kortom we gaan je missen. Bij ons afscheid heb je gezegd dat je van boven af ons in de gaten zult houden. Prima, want dan weten wij dat onze verbondenheid voor altijd zal blijven.

Namens het hele koor heel veel dank. 

Gerben, vaarwel.